01.07.16 12:00

1. juli

- en stor dag for SIKUKI

1. juli blev de eksisterende havnearealer i Nuuk overdraget til SIKUKI Nuuk Harbour A/S. Det skete ved en lille ceremoni på havnen.

SIKUKI har virkelig set frem til dagen i dag – 1. juli 2016. Det er nemlig dagen hvor selskabet officielt overtager driften af havnearealerne i Nuuk.

-       Selvfølgelig er det en helt særlig dag for os. Vi er nok mest kendt for at være selskabet der bygger ny terminal, men opgaven med at drive de eksisterende arealer er mindst ligeså vigtig. Blandt andet derfor er det en meget stor dag for os, siger direktør Pall Hermannsson, SIKUKI.

Kulturændring
For SIKUKI ligger en række opgaver og venter. Selskabet skal finansieres af brugerbetaling. Det betyder at alle brugere af havnearealerne skal være med til at betale.

-       Det bliver noget af en omvæltning. Det er meget lave priser, hvis man sammenligner med havne i andre lande. Men det er nyt her i Grønland. Derfor taler vi om en kulturændring. Den skal vi have meget fokus på gennemføre i samarbejde med brugerne, og det vil vi have i den kommende tid, forklarer Pall Hermannsson.

Derudover skal SIKUKI have meget fokus på arealernes tilstand og på sikkerheden.

-       Vi vurderer, at havnearealerne trænger til en kærlig hånd. Der er et vist renoveringsefterslæb. Det vil vi også have fokus på. Det bliver ikke løst på kort tid, men vi har ambitioner om hele tiden at forbedre os. For eksempel området ved Tidevandstrappen, som skal være mere indbydende for dem der skal på turisttur.

Ministeroverdragelse
Den officielle overdragelse blev gennemført af Knud Kristiansen, Naalakkersuisoq for Boliger, Byggeri og Infrastruktur, da det er Selvstyret der ejer havnene i Grønland.