26.09.16 12:00

Direktørskifte i SIKUKI Nuuk Harbour A/S

Den 20. oktober 2016 afløses Pall Hermannsson af en gammel kending i grønlandsk havnedrift

Det bliver den 54-årige John Rasmussen, der skal være ny direktør for SIKUKI Nuuk Harbour A/S. John Rasmussen har gennem mange år været underdirektør i Royal Arctic Line. Han er desuden tidligere medlem af bestyrelsen for SIKUKI Nuuk Harbour.

Bestyrelsens valg er således faldet på en erfaren person.

-        Det var vigtigt for bestyrelsen, at vælge den rette kandidat. Vi har benyttet et rekrutteringsfirma i denne proces, og de har præsenteret bestyrelsen for et stærkt felt af kandidater, siger bestyrelsesformand Lars Karlsson.

-        John har international erfaring med shipping, terminal- og havnedrift, samt snart 25 års virke i Grønland, så alle der kender ham, har selvfølgelig anset ham som værende en oplagt kandidat. Baggrund, erfaring og netværk blev afgørende, da en enig bestyrelse pegede på John Rasmussen, efter en lang proces, hvor en række kandidater er blevet interviewet flere gange.

John Rasmussen blev shippinguddannet i Aarhus i 1986. Han indledte sin karriere i det amerikanske rederi Sea-Land Service Inc. og har blandt andet arbejdet i Holland. I 1993 kom John til Grønland og Royal Arctic Line, hvor han har været havnechef i Nuuk, divisionschef for Havneservice, og senere COO med ansvar for både havne og skibe. I januar 2016 skiftede han til ISS Grønland A/S frem til virksomhedens nylige salg.

-        Jeg glæder mig meget til opgaven. Det er jo ingen hemmelighed at en udvidelse af havnefaciliteterne i Nuuk stod på min ønskeseddel gennem en række travle år i Royal Arctic Line. Jeg mener, det var en meget fremsynet beslutning Inatsisartut traf i 2013 med at bygge på Qeqertat, så rammerne og udviklingsmulighederne bliver optimale for havnens aktører, siger John Rasmussen om den nye opgave.

John Rasmussen afløser islandske Pall Hermannsson, som har stået for selskabets overtagelse af de eksisterende havnearealer i Nuuk, og for byggeriet af den nye terminal.

Der skal lyde en stor tak fra bestyrelsen til Pall Hermannsson. Under hans ledelse er den nye havn realiseret og er ved at blive færdiggjort. SIKUKI overtog driften af de eksisterende arealer på den gamle havn 1. juli i år. En kommercielt drevet havn er nyt i Grønland, og overtagelsen af havnedriften i Nuuk har været en stor opgave. Vi er kommet godt i gang, og Pall har løst den tidsbegrænsede opgave vi bad ham om på fremragende vis, udtaler Lars Karlsson om sin afgående direktør.