14.08.17 09:00

Grønland har fået en topmoderne havneudvidelse

Den nye containerterminal i Nuuk er klar til brug, og blev i dag afleveret til Sikuki Nuuk Harbour A/S

14. august 2017 blev en ganske særlig dag for den grønlandske infrastruktur. Byggeriet af den nye containerterminal på Qeqertat er færdigmeldt af entreprenøren, Per Aarsleff Grønland ApS, og terminalen er i dag blevet afleveret til Sikuki.

Havneudvidelsen på Qeqertat, der er et af de største anlægsprojekter i Grønland, omfatter en moderne containerterminal på 47.000 m2, kraner, pakhus, kontorer og værksted som Sikuki udlejer til Royal Arctic Line. Sikuki får også en stor oplagsplads på Fyrø, samt den gamle containerterminal i Skibshavnen, klar til udlejning i løbet af efteråret.

-       Terminalen, og det udstyr som er her, giver nye muligheder for logistikken i hele Grønland, og derfor bliver det et vigtigt knudepunkt for hele landet, siger direktør John Rasmussen, Sikuki.

Anlæggelsen af den nye terminal har ikke været uden udfordringer for entreprenøren, og byggeriet har været forsinket i flere måneder. Om forsinkelsen siger John Rasmussen:

-       I henhold til kontraktens bestemmelser, bliver det en Voldgift der må afgøre de økonomiske konsekvenser af forsinkelsen. Foreløbig glæder vi os over, at terminalen er klar, og at Royal Arctic Line endelig kan flytte deres aktiviteter til den nye terminal.

Den officielle indvielse af havnen finder sted i løbet af efteråret. Sikuki og Royal Arctic Line vil orientere nærmere om dette på et senere tidspunkt.