19.03.18 12:00

Bedre forhold for krydstogtturister

Sikuki er klar til at etablere markant forbedrede modtageforhold på havnen i Nuuk

Et moderne og indbydende Visitorcenter på kajen. Bedre forhold på Tidevandstrappen ved etablering af en pontonbro, og så parkeringspladser og en ny adgangsvej til kajen. Det er listen over de forbedringer som Sikuki gerne vil gennemføre inden krydstogtsæsonen 2018 går i gang.

Planerne for udvidelsen er blandt andet omtalt hos Sermitsiaq.

- Der er akut behov for nye tiltag på havnen, så vi sikrer turisterne fra krydstogtskibene bedre rammer, der blandt andet lever op til sikkerhedskravene, oplyser havnedirektør John Rasmussen, Sikuki Nuuk Harbour A/S, over for Sermitsiaq.AG.

Antallet af krydstogtturister i Nuuk er stærkt stigende, og hvis den udvikling skal fortsætte, er det vigtigt med forbedrede forhold.

Der skal etableres et besøgscenter, som er det første turisterne vil møde, når de forlader skibet. Centeret er på 135 kvadratmeter og sammenstykkes af ni specielt indrettede containere, hvor turistoperatører har mulighed for at etablere sig, og hvor de kan tilbyde turisterne deres produkter og oplevelser.

Desuden bliver der etableret toiletter i Besøgscenteret, oplyser havnedirektøren, der også peger på, at pladsen mellem kajen og vejen vil have en størrelse, så der er plads til parkering og busser, der kan bringe turisterne videre på sightseeing.

Besøgscenteret etableres i samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq, der også hjælper med afstribning, så turisterne får synliggjort en sikker ganglinje til Tidevandstrappen, som også bliver renoveret og udbygget.

Tidevandstrappen udbygges
- Tidevandstrappen renoveres og udbygges med flydepontoner, så der bliver plads til to til tre både alt efter størrelse. Flydepontonerne vil også sikre, at det bliver langt lettere og mere sikkert at komme om bord på turbådene, pointerer John Rasmussen.

Begejstring hos Visit Greenland

Mads Skifte, der er souschef i Visit Greenland, er meget begejstret for den nye havneplan.

- Det er lige det, vi har brug for. Planen sikrer, at byen bliver langt mere attraktiv at anløbe, fordi der er taget hånd om sikkerhedskravene, siger Mads Skifte til Sermitsiaq.AG.

Han er overbevist om, at havneplanen vil være med til at understøtte flere turistaktører i byen.

- Det syder og bobler af nye initiativer inden for turismebranchen i Nuuk, fortæller Mads Skifte, der for nylig var på en stor krydstogtmesse i Fort Lauderdale. På messen fik den grønlandske delegation bekræftet, at interessen for at anløbe Grønland er vokset enormt, og der er udsigt til langt flere krydstogtskibe i fremtiden.

- Det er så fedt med havneplanen, og den vil ganske givet inspirere mange til at se potentialet i de mange krydstogtsgæster, fastslår Mads Skifte over for sermitsiaq.ag.

Tidevandstrappe1